Kondilomi (polne bradavice)

RADIOTALASNA ELLMAN TERAPIJA - NAJSAVREMENIJA TEHNOLOGIJA - KLJUČ TERAPIJSKOG USPEHA

Kakav vid terapije ja sprovodim sa uspehom već 12 godina?

Radiotalasna tehnika frekvencije 4MHz je bez sumnje terapija izbora. Tokom 10 godina uspeo sam da dođem do sopstvene tehnike u radu koja podrazumeva kombinaciju radiotalasne excizije i vaporizacije. Vođen iskustvom, tragao sam za terapijom koja u sebi sadrži najmanje moguće oštećenje tkiva u zoni dejstva, sa što manjim krvarenjem, minimalnim diskomforom, a da pri tome uništim sva polja zahvaćena HPV infekcijom. Prema tome potpuni terapijski učinak uz maksimalno čuvanje lokalnog imuniteta koje će dovesti do brzog oporavka bez komplikacija i naravno recidiva.

Terapijski pristup je uvek prilagođen lokalizaciji i rasprostranjenosti kondiloma. Najčešće se susrećemo sa promenama na sluznici vagine, malih usana, uretralnog otvora, analne i intraanalne regije. To su jako osetljive zone, pogotovo na termičku i hemijsku traumu tako da je reakcija jako burna i bolna. U ovim slučajevima primenjujem tehniku radiotalasne vaporizacije. Intervencije radim isključivo u lokalnoj anesteziji (sprej ili krema) i ne traju duže od 3 do 5 minuta. Na mestu dejstva nema znakova klasičnog termičkog kraš efekta (crna prepečena mesta), već se zona prikazuje kao belo polje kao rezultat radiotalasne vaporizacije (isparavanja ćelija na mestu dejstva). Oporavak je brz, bez infekcija, sa recidivima manjim od 1%. Seksualni odnosi već nakon 2 do 4 nedelje.

Kombinacija radiotalasne excizije i vaporizacije je rezervisana za masivnije kondilome koji se nalaze prvenstveno na koži, ali i na sluzokoži, i koji su masivniji i jasno iznad nivoa. Pri tome se misli i na kondilome na ulazu u vaginu i samoj vagini. Intervencije se rade u lokalnoj ansteziji (injekcija ili krema). U slučaju kondiloma na koži koristim tehniku radiotalasne excizije, gde se do zdravog nivoa skidaju kondilomatozne mase, a potom se dno vaporizuje čime se izbegava nepotrebna destrukcija zdrave kože. Što se tiče masa u vagini koje su teško dostupne, tu je princip drugačiji. Tu primenjujem svoju tehniku radiotalasnog topljenja kodilomatoznih masa sa maksimalnom poštedom osetljivih zidova vagine.

Nakon primene ovih tehnika u lečenju kondiloma oporavak je brz, bez komplikacija. Nema suženja vagine, ožiljnih promena i, što je najbitnije, procenat recidiva je ispod 3%.